Aanbevolen door dierenartsen

Spelen met een stok is niet zo onschuldig als je denkt.

Het lijkt zo onschuldig om voor je hond een stok weg te gooien zodat hij deze kan apporteren. Heel leuk tijdens een wandeling als je geen ander speeltje bij je hebt.

Maar alstublieft pas op het kan ook zo erg misgaan. De foto bewijst het maar weer eens. Je kunt je voorstellen als je de stok weggooit en deze blijft in de grond steken of stuitert met de uiteinden nog een keer omhoog en de hond hapt in de stop, in volle vaart met zijn volle gewicht bek open.  Als de stok met het uiteinde in de bek terecht komt waar de keel en het gehemelte vrij zacht is zal deze stok heel veel schade kunnen aanrichten.

Ook het bijten op een stok kan problemen geven. Er kunnen splinters loskomen en in de bek achterblijven, vergelijk het met een graad van een vis. De splinters kunnen ontstekingen veroorzaken. Hoest je hond of gaat hij kokhalzen en heeft hij moeite met slikken, dan kan dit een aanwijzing zijn dat er iets in zijn keel zit. Neem niet het risico maar laat een dierenarts even na kijken.

Wil je graag de hond tijdens een wandeling laten apporteren neem dan zelf een speeltje mee, er zijn tal van veilige alternatieven. Bijvoorbeeld een buigbare kunststof stokken, deze zijn ideaal.

Heel veel veilig wandel plezier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Chat openen
Scan de code
Hallo 👋
Heeft jouw hond gedragsproblemen? Neem geheel vrijblijvend contact op.