Gepubliceerd op 19/09/2018

Schapen helpen de Hond

De combinatie schapen – hond, dan denk je aan de schaapherder die gebruikt maakt van een hond om zijn kudde schapen bijeen te houden. Niet iedereen is herder , maar vindt het wel leuk om met zijn hond bezig te zijn met waar de hond voor bedoeld is. Zoals de Border Collie, Australian Shepherd, Australian Cattle dog, de Tervuerense herder en Groenendaeler maar ook de Welsh Corgi en Sheltie, Rottweiler en de Picardische herdershond, noem maar op.

Hier worden dan ook trials/wedstrijden in georganiseerd, dus ook getraind om de hond, de schapen door een bepaald parcours heen te brengen.

De training van de honden is een hele mooie bezigheid om de hond zowel lichamelijk als mentaal bezig te laten zijn. Onzekere honden zullen hierdoor meer zelfvertrouwen ontwikkelen.

Picardisch herdershond training met de schapen

Nu is het niet voor alle honden weggelegd om op deze manier met de schapen te werken. Maar dan kunnen we de schapen inzetten voor extra afleiding of een boost in het zelfvertrouwen. In een lopend traject kan dit gebruikt worden als een extra uitdaging voor de hond en voor u om tot een nog beter resultaat te komen. Zo zullen de schapen bijdragen aan de verbetering van de band tussen u en de hond.

https://www.facebook.com/LenieHenrionHondencoach/

Voor vrijblijvende informatie kunt u mij bereiken op tel nr 06-44812240 of via het contactformulier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *