Aanbevolen door dierenartsen

Recensies

Koos ruwharige teckel

Dit is Koos, toen hij net bij ons was in maart 2022. Een lief, maar onzeker teckeltje van nog geen jaar met een Hongaars en Belgisch verleden. Na 2 weken bij een gezin in Nederland, waar er geen klik was met de 2 andere hondjes en de bazin is Koos bij ons gekomen. Erg onzeker en angstig, maar geen bijtincidenten ofzo. Koos kan goed overweg met andere dieren, zoals de katten en de hond van onze dochter, maar mensen zijn eng. Aanraken, tuigje omdoen en meer is niet zijn ding. Langzaamaan is het beter gegaan. Rustig blijven en niet te snel. Koos begint te ontdooien, maar hij kent niet veel commando’s. Op de foto zit hij wel, maar uit eigen wil. Verder lopen zat er niet in. Daarom hebben we contact opgenomen met Lenie. Hoe kunnen we het beste omgaan met Koos en hem laten luisteren (een teckel….). Dankzij Lenie hebben we handvaten gekregen om Koos meer zelfvertrouwen te laten krijgen en meer vertrouwen in mensen te krijgen. Hij kan op het erf nu los en vrij meelopen. Met voer is het ook niet meer eng om uit de hand te eten. Maar schrikachtig blijft hij nog wel, zelfs naar ons toe. Dit zal nog verder uitgebouwd moeten worden en Koos langzaamaan laten wennen aan nieuwe situaties.

Op de laatste les met Lenie zelfs een parcourtje kunnen lopen en door de tunnel. Dat was een paar weken geleden echt nog niet gelukt!

Dank je wel Lenie, we gaan verder met Koos verder te leren kennen en hij ons.

Koos

Mathieu Australian shepherd / Golden retreiver mix

Dit is onze Mathieu, wij hebben Lenie ingeschakeld omdat wij even niet meer wisten wat te doen.

Mathieu is voor ons en in huis een hele lieve vrolijke hond. Op vreemde mensen die binnen komen is hij niet altijd even lief, blaffen, grommen en af en toe een beetje nippen. Ook buiten lopen met Mathieu was niet leuk meer. Tegen alles en iedereen kon hij agressie reageren. Wij dachten dat hij dominant was en daarom zo reageerde maar dat was dus niet het geval. Het was onzekerheid van Mathieu. We hebben een aantal sessies met Lenie gehad en hebben veel geleerd over Mathieu, zijn gedrag maar ook over onszelf en hoe wij met hem omgingen. We hebben dus veel geleerd in een korte tijd. Wij zijn er nog niet maar zijn zeker op de goede weg.

Wat wij als zeer prettig ervaren aan Lenie was vooral haar relaxte houding, haar geduld en zeker haar bekwaamheid.

Mathieu

Odin Rottweiler

Odin is een reu van 1 jaar oud, vol pit en erg actief. Ons grootste probleem was dat het wandelen een ramp was, gewoon niet leuk meer. Zag er als een berg tegen op om met hem naar buiten te gaan. Springen naar fietsers en auto’s   ,enorm aan de riem trekken en blaffen., springen naar andere honden. Dankzij Lenie kunnen we nu rustig met Odin lopen zonder dat hij trekt en naar fietsers springt. Lenie geeft goede adviezen hoe je dat moet aanpakken en laat goed zien hoe je het moet doen. Lenie is heel rustig en ze heeft een kalme aanpak. Andere honden blijft een probleem maar blijven we oefenen. Wat ik ook goed heb geleerd is dat mijn eigen lichaamstaal heel belangrijk is net zoals geduld en volhouden .  Als we ergens tegen aan lopen mogen we Lenie altijd bellen . Lenie super bedankt voor je hulp en we zullen je zeker aanraden bij anderen die problemen hebben met hun hond .

Odin

Steffi Buitenlands adoptie hondje

Onze adoptie hond Steffi is als 3 jarige bij ons komen wonen, de eerste tijd ging het best al gauw goed, alleen mensen in huis accepteerde ze niet en vooral mannen niet. Ze bleef maar blaffen en viel soms uit. Dit kon zo niet langer en we hadden hierbij hulp nodig. Via googel kwamen wij Lenie tegen en wat wij lazen op de website sprak ons direct erg aan. Begin februari kennis gemaakt en gestart met coaching. We hebben veel handvatten en inzicht gekregen van Lenie, hoe wij in deze situaties met Steffi om kunnen gaan om de spanning wat af te kunnen nemen als er bezoek langskomt. Na een poosje merkten we al een verschil door Steffi een rustplek te geven d.m.v. een bench. Ook een oefening met een kleedje om haar hier aan te laten wennen dat dit een veilige plek voor haar is, gaat steeds beter. Dit kleedje nemen we nu ook mee als we naar andere mensen toegaan en dit gaat al met stappen vooruit. We zijn tot inzicht gekomen dat we consequent moeten blijven oefenen en het tijd geven. Steffi is een slimme hond die alles snel leert, alleen door haar onzekerheid duren sommige  dingen wat langer. We zijn superblij met Lenie en we willen haar dan ook zeker aanbevelen bij andere mensen! 

Miranda, Jolanda en Steffi

Steffi

Darázs Mudi

Twee jaar geleden kwam Darázs als pup bij ons wonen. Darázs is onze tweede Mudi (een Hongaars herdertje). Toen Darázs een jaar oud was zijn we naar Drenthe verhuisd en dat werd dus een heel druk jaar waarin er veel gebeurde. Verbouwen, steeds andere mensen over de vloer met steeds weer nieuwe situaties. Darázs was (en is) erg aanwezig bij de komst van mensen, reageert op bezoek is dan als het ware over alert. Wij vonden dit heel lastig en irritant maar wisten hier geen passend antwoord voor vinden.
Samen met Lenie hebben we gekeken en besproken hoe we dit gedrag het beste kunnen sturen, en vooral ook onze eigen reacties hierop onder de loep genomen. Dit heeft ons zeker meer inzicht gegeven in haar gedrag en het heeft ons bewust gemaakt dat onze reactie op dit gedrag grote invloed heeft op het in stand houden van dit gedrag. Het zal ons helpen om op de lange duur het gedrag van Darázs in goede banen te kunnen leiden.
In ieder geval hebben we weer oog voor de mooie kwaliteiten van haar; werklust, knuffelbeest en haar speelsheid. Al zijn we er nog niet, het vertrouwen in haar is terug. Met behulp van Lenie is het ons gelukt om niet meer direct in de stress te schieten bij het vele geblaf van Darázs.
Bedankt Lenie.

Darázs

Cody Australian Shepherd

Ik wilde al heel lang een Australian Shepherd , gezien ik graag in beweging ben middels hardlopen en veel wandelen… 10 mei mochten we Cody halen ,ons klein mannetje. Helemaal vertederd, maar gaan de weg kwamen we erachter dat Cody een reactieve Aussie is en heel snel hoog in zijn energie zit, zelf geen rust zocht en begon te snappen naar bezoek. Hiervoor ben ik gaan zoeken naar hulp en kwam bij Lenie terecht. Zij heeft de situatie met me bekeken en tips en oefeningen gegeven en ook ideeën voor hersenwerk zodat zijn koppie ook rust kreeg. Nu weten we inmiddels wat we kunnen doen als er bezoek binnenkomt, hetzij Cody in de bench als bezoek binnenkomt, ook ga ik op het tijdstip dat het bezoek komt met Cody lopen zodat wij na het bezoek binnen komen.

Na een paar weken begon Cody tijdens het uitlaten ineens uit te vallen naar auto’s , fietsers…dit werd zo erg dat ik niet meer met hem durfde te lopen langs de straat en heb toen Lenie gebeld voor advies. Lenie kwam bij me met een andere riem ( jachtlijn) en samen zijn we toen gaan lopen en tot mijn verbazing werkte het. Ga nu zelfs beginnen te hardlopen met Cody …

ik heb het vertrouwen weer terug in Cody en hij in mij dankzij Lenie.

Cody

Nina Labrador / staffordshire-bulterrier mix

Vandaag de laatste les van Nina (onze Labrastaff) – veel buiten (los) geoefend met komen en luisteren en dat gaat iedere keer een beetje beter. Met een verzameling tips en tricks van Lenie op zak moeten we nu vooral zelf ook verder gaan oefenen, dat is het belangrijkste. Deze lessen met één-op-één aandacht zijn toch veel effectiever dan zo’n gehoorzaamheidsklasje met 8 andere blaffende pups/honden! En Nina vond het ook zichtbaar heel leuk om te doen.

Bedankt, Lenie!!

Nina

Luck Duitse Herder

We hebben de hulp van Lenie ingeroepen omdat onze jonge herder Luck nogal in de stress-modus ging als er bezoek bij de deur was. Ook vloog hij met regelmaat graag achter een auto aan. Helaas voor hem: de riem was gelukkig te kort. Lenie heeft ons echt geholpen een flinke stap te maken in het omgaan met Luck. Ze heeft een rustige en positieve manier van aanleren en coachen. En wat ik ook fijn vond is dat ik nu beter inzicht heb in de invloed van mijn eigen (non-verbale) gedrag op die van de hond. Ik voel me een stuk rustiger en zekerder in het omgaan met Luck.

Luck

Yento Labrador

De verkregen hulp en sturing die we en Yento van je mogen hebben ontvangen heeft wel e.e.a doen verminderen. Yento is zeer gericht op zijn omgeving. Door de tips en trucks die Lenie ons heeft heeft laten zien is dit gedrag van Yento wel minder geworden en daarbij steeds een beetje meer gericht op ons als baasjes. De ‘lessen’ waren fijn en sloten aan bij wat wij zochten als baasjes van Yento. Niet het typische hondeschool les om het zo te zeggen.

Lenie bedankt namens de baasjes en Yento

Yento

Noah Duitse Herder

Wij zijn zeer goed door Lenie geholpen met onze Noah en heeft goede tips gegeven .Dank zij haar hebben we hele goede tips gekregen om met Noah om te gaan vooral met andere mensen . Gaat nu super zelfs met andere honden gaat het nu beter. Dankjewel voor de begeleiding van Noah

Groetjes Marianne

Noah

Lana Duitse Herder

Wij hebben contact opgenomen met Lenie omdat Lana onze duitse herder Lana van 1,5 jaar erg uitviel aan de lijn naar andere honden en onrustig was tijdens het wandelen. Waarbij we haar soms bijna niet konden houden en het wandelen het er niet leuker op maakte.
De eerste 2 lessen zijn we bij Lenie geweest en hebben we heel veel geleerd over onze eigen lichaamshouding en kregen we een andere lijn om mee te wandelen.
De volgende 2 lessen kwam lenie bij ons en gingen we in het bos wandelen. Helaas kwamen we toen geen honden tegen.
We hebben erg veel geleerd, en weten nu wat we moeten doen als we een hond tegenkomen.
We zijn er nog niet maar veel dingen hebben tijd nodig en we wandelen in ieder geval al een stuk relaxter en daardoor is onze puberhond ook een stuk relaxter?
En mochten we nog vragen of problemen hebben dan kunnen we Lenie altijd bellen. Dat is ook fijn!

Lana

Bono ( buitenlandse hond )

Ik heb de begeleiding met Bono als enorm prettig en positief ervaren. In het begin echt terug naar de basis en werken aan zijn gesloten houding. Met de tijd zag je Bono positief veranderen en stond hij steeds meer open voor nieuwe ervaringen. We zijn er nog niet, maar hebben al heel wat bereikt in een relatief korte periode.

Nogmaals bedankt voor je hulp aan Bono ❤️

Bono en Lenie

Border Collie Jerry

Dit is mijn Border Collie Jerry een reu van 2 jaar oud had meerdere gedragsproblemen, heb ook nog een Jack Russel-Beagle Tommy een reu van 8 jaar oud, tussen die twee ging het ook niet goed tot vechten aan toe. Daarvoor ben ik opzoek gegaan en ik ben bij Lenie uitgekomen. De trainingen die ik bij Lenie heb gevolgd waren heel leerzaam. Bij deze lessen keek ze goed naar zowel hond als baas (dat was ook nodig). Jerry komt heel agressief over door zijn angstige onzekere gedrag. Hij is ook niet goed gesocialiseerd vanwege de corona, omdat ik nu weinig mensen over de vloer krijg. Maar na korte tijd wordt hij rustiger bij Lenie en kan ze alles met hem doen. Als er iemand bij mij thuis komt blaft hij constant door en toont beschermend gedrag richting zijn baasje. Zijn moeder is een waakhond en dat merk je aan hem ook. Daar moet ik zelf nog aan werken, dat hij dan ook rustiger wordt.
Nu bij het wandelen met Jerry aan de lijn gaat het steeds beter, hij blaft niet meer tegen mensen of andere honden. Met Tommy ,die ook twee keer mee is geweest op de training is de verstandhouding tussen hun ook beter geworden, Tommy is nu onderdaniger aan Jerry.  Ze heeft veel kennis over het gedrag van honden en heeft een respectvolle trainingsmethode die goed bij de hond past. Ondertussen is de cursus afgelopen, maar ik kan Lenie nog steeds contacteren voor hulp en adviezen, Lenie is echt aan te bevelen en ga het traject zeker nog een keer doen met Jerry en Tommy, want dat heeft Jerry wel nodig.

Jerry

Blitz . Duitse Herder

Bam!!! En toen was het alweer voorbij….de cursus gedragskunde voor Blitz en ons door Lenie. Wist eerst niet zo goed hoe dat er uit ging zien en wat we konden verwachten. Maar wat heeft dat goed uitgepakt zowel voor ons als voor onze hyper overactieve Blitz. Lenie wist met haar rustige en doortastende aanpak de rust en geduld in ons allemaal te brengen. Blitz luistert nu super en is wel 10 slagen rustiger geworden. Waarvoor heel veel dank Lenie. Ook is het fijn om te horen dat je zelfs na afloop van de lessen nog gerust mag bellen of appen als je vragen hebt. Nogmaals hartelijk dank Lenie!!??

Blitz

Australian Shepherd Stitch

Stitch is mijn Australian Shepherd. Voor mij en mijn ouders is het een fantastische en lieve hond. Maar hij is al vanaf het begin bang voor vreemden en is op een gegeven moment gaan uitvallen naar vreemde mensen. Met name de visite in huis, dat ging niet meer veilig. Daarom had ik er een gedragsdeskundige bij gehaald. Maar daar had ik nog niet heel veel vooruitgang geboekt, ook ging ik verhuizen. Daarom ging op zoek naar iemand anders en ik kwam uit bij Lenie. Al bij de intake was ik onder de indruk, ze had toen al even de tijd genomen om even bij de hond (die in de bench zat) te gaan zitten tot hij kalmeerde. Uiteindelijk kon ze toen in rust het huis weer verlaten. Dat was voor mij echt bijzonder om te zien. Tijdens de sessies heb ik verschillende technieken geleerd die ik kan gebruiken. We zijn er nog niet, maar ik weet nu wel wat te doen. Nu is het oefenen, oefenen, oefenen. Maar ik heb er vertrouwen in dat we met deze handvaten heel veel vooruitgang kunnen boeken.

Stitch

Darko

Dit is mijn Mechelse x Hollandse herder (Darko). Hij had meerdere gedragsproblemen, daarvoor ben ik opzoek gegaan en ik ben bij Lenie uitgekomen. De trainingen die ik bij Lenie heb gevolgd waren heel leerzaam. Bij deze lessen keek ze goed naar zowel hond als baas. Ze heeft veel kennis over het gedrag van honden en heeft een respectvolle trainingsmethode die goed bij de hond past. Ondertussen is de cursus afgelopen, maar ik kan Lenie nog steeds contacteren voor hulp en adviezen. Ik zou deze cursus zeker aanraden, want ik heb hier heel veel baat bij gehad!!!

Groetjes van Denice en een hele dikke poot van Darko?

Darko

Pixxie

Lenie is zeer bekwaam, ze heeft ons super geholpen met onze pinchertje Pixxie uit het asiel van België. Pixxie was een heel bang onzeker hondje, greep op alles wat vreemd was en bewoog . Door de lessen van Lenie weet onze Pixxie dat die weer hond mag zijn. Lenie heeft ons echt door een moeilijke tijd geholpen, we hebben een lief hondje terug gekregen. We kunnen weer gezellig wandelen in een roedel met onze Pix. Als ze me dit in januari gezegd hadden, had ik iedereen voor gek verklaard. Pix stond in onze buurt bekend als agressief Ik raad het echt aan om Lenie in te huren, zal je zeker geen spijt van krijgen. Ik kan altijd op haar terug vallen als het voor mij moeilijk word, zal dan ook zeker nog graag een keer met haar de lessen volgen 1 op 1. Top Lenie, bedankt voor al je goede zorgen.

Evelien Hoving

LOES, onze Berner-Sennenhond

Loes is op 26 juli 2019 geboren en is 1 september 2019 bij ons komen wonen. Samen met mijn dochters hebben wij de puppy-peuter cursus met Loes gedaan bij een hondenschool in Schoonebeek.
Dit tot groot plezier van Loes en van ons, ze was een heel actieve pup en was zeer enthousiast en leergierig.
Een extra vuurwerktraining was niet nodig want Loes reageerde niet op vuurwerk in de omgeving.
Op 30 december 2019 is ze echter tijdens het uitlaten heel erg geschrokken van vuurwerk dat vlak achter haar werd afgeschoten.
Loes schrok, werkte zich uit de riem en ging ervandoor.
Direct werd er een zoekactie op touw gezet door de Dierenambulance in samenwerking met Honden Zoek Groep Noord Nederland. Zij plaatsten direct een pupalarm op facebook legden vuurwerkhaarden in mijn buurt stil. Ook een grote groep buurtbewoners meegezocht.
Loes is godzijdank zelf weer naar huis gekomen maar ze is van 19.00 uur tot 1.30 uur vermist geweest, dus 6,5 uur lang.
Ze was hevig geschrokken maar door haar druppels te geven van Bach Rescue werd ze gaandeweg rustiger.
Na haar avontuur vertoonde heel angstig gedrag. Zelfs zonder het lawaai van vuurwerk reageerde ze heel erg angstig op ieder geluid, zowel binnen- als buitenshuis.
Aangezien dit is heel slecht was voor haar zowel als voor mijn zelfvertrouwen heb ik contact gezocht met Lenie. Lenie begreep de urgentie en heeft zeer snel tijd voor ons vrij gemaakt.
Van oktober tot en met december hebben Loes en ik 7 basis traject lessen op maat bij Lenie gevolgd.
Mede door de gerichte aanpak en begeleiding van Lenie hebben zowel Loes als ik weer meer vertrouwen in elkaar en de omgeving gekregen.
In de laatste maanden van 2020 en met de jaarwisseling was Loes nog heel bang voor vuurwerk maar we zijn de jaarwisseling goed doorgekomen.
Ik ben Lenie heel dankbaar dat ze ervoor heeft gezorgd dat Loes haar enthousiasme heeft teruggevonden.
We werken nu heel zelfverzekerd verder aan ons plezier om samen buiten te zijn.

Mutu onze Briard

Mutu is een gevoelige hond van bijna 4 jaar. Zij reageert erg fel op mensen en honden die niet bij ons gezin horen. Al blaffend stormt ze op mensen af en heeft de neiging om ze te happen/bijten.
Van Lenie hebben we geleerd hoe we hiermee om moeten gaan. Belangrijk is om zelf rustig te blijven in zo’n situatie en Mutu ter plekke tot rust te laten komen door haar opdracht te geven dat ze moet gaan liggen. Ook hebben geleerd hoe ze aan de riem moet lopen zonder te trekken. Verder hebben we geoefend met schapen drijven. Belangrijk voor Mutu was om rustig te blijven zodat ze wat meer zelfverzekerd werd.
We hebben veel aan de tips van Lenie gehad. Mutu pakte de aanwijzingen zeer snel op zodat we na 5 sessies al konden stoppen.
We zijn blij dat we Lenie gevraagd hebben voor onze gevoelige Briard.

Sem

Gedragsdeskundige voor honden Lenie Henrion.

Onze Sem( Friese stabij) was erg onzeker in zijn handelen…. veel blaffen, heel bang voor andere honden, geluiden en vuurwerk. Daardoor ben ik op zoek gegaan naar een gedragsdeskundige voor honden en kwam bij Lenie terecht, door een zoekopdracht op internet. De eerste keer kwam Lenie bij ons thuis om te observeren en praten over wat de problemen waren. Daarna zijn we naar haar geweest en met allerlei tips en herhaling van handigheden, ook thuis te beoefenen, is Sem en hele andere hond geworden. Hij is rustiger, durft meer, schrikt nog wel wat maar is sneller af te leiden. We zijn er nog niet en we oefenen zeker door, maar wat zij in drie weken voor elkaar heeft gekregen is echt super en ik zou dan ook iedereen die een ( op wat voor manier dan ook) probleemhond heeft zeker aanbevelen om naar Lenie Henrion te gaan. Wij zijn heel enthousiast!!!!
Groetjes
Petra ten Cate
& Sem

Sem

Diego

Onze labrador-boxer mix Diego van 6 jaar oud, blafte extreem veel. Wij wonen aan een doorgaande straat dus alles wat langs liep, reed of verkeerd geparkeerd stond werd naar geblaft. Hier was hij niet in te remmen, na 3 consulten zagen we al resultaat. Lenie geeft op de juiste momenten tips waar je wat mee kan.

Het gaat nu al een stuk beter maar we zijn er nog niet. Ook heeft hij 2 nieuwe kruisbanden en een verkorte spier naar zijn achterpoot. We kregen gratis accupressuur erbij, zodat Lenie kon oefenen, na de eerste keer zagen wij een heel andere hond. De tweede keer geen duidelijk verschil kunnen opmerken. Mocht hij weer meer klachten gaan vertonen, vragen we zeker Lenie nogmaals voor advies of accupressuur.

Heel erg bedankt voor alles!

Diego

Luca

Met mijn Zwitserse Sennenhond wandelen is altijd fijn tot we een andere hond tegen komen. Dan is het een hoop geblaf en getrek aan de riem waardoor ik hem, zeker nu hij zo goed als uitgegroeid is, maar nauwelijks meer kon houden. Hierdoor merkte ik dat ik andere honden zoveel mogelijk probeerde te ontlopen. Hierdoor is een wandeling echter niet meer wat je graag wilt, ontspannen wandelen. Na vier sessie s met Lenie nu geleerd hoe ik hiermee om moet gaan om dit gedrag te veranderen. Dankzij de trainingslijn kan ik hem nu al beter houden waardoor het lopen al ontspannener wordt. Het gewenste resultaat is er echter nog niet dus we doen ons best om te blijven oefenen. En houden moed uit de keren dat het ineens wel iets beter gaat. De tip om Luca een rugzak om te doen lijkt erg geslaagd hij vindt dit erg leuk. Ook het lopen met een lange lijn bevalt erg goed hierdoor heeft hij toch wat meer bewegingsruimte en als het nodig is kan ik hem kort houden en de techniek toepassen. We zijn er nog niet en soms verlies ik haast het vertrouwen dat het nog anders gaat worden maar we blijven ons best doen want zonder inzet behalen we zeker geen resultaat.

Finn

Finn is een onzekere hond van 16 maanden. In huis is hij bang voor allerlei dingen en geluiden, bijvoorbeeld de stofzuiger. Dankzij de handvatten die Lenie ons aanleerde, kan hij veel beter met die dingen omgaan.

Finn

Billy

? Kreeg ik deze foto toegestuurd met de opmerking “Misschien vind je dit wel leuk om te zien. Het zijn inmiddels dikke vrienden” ??.

Dit is toch waar we het voor doen, dit geeft voldoening en ben super blij maar ook trots op de inzet van de baasjes ..

De baasjes hebben 2 honden, waarvan er 1 niet blij was met de komst van de baby. Billy is een 4 jarige rottweiler en reageerde niet goed… Maar zie hier het resultaat.

Billy

Azor

Nu na een aantal weken gewerkt te hebben met Lenie is mijn hond Azor een heel stuk rustiger geworden, in het begin was hij in staat bezoek aan te vallen, nu accepteert hij dat hij in de mand moet en ook al blaft hij nog wel, maar na een paar minuten is hij heerlijk rustig en gaat zelfs knuffeltjes halen bij mijn bezoek. Buiten is nog steeds spannend, maar ook hier is het overduidelijk dat hij steeds rustiger wordt. Naast lopen is inmiddels geen probleem meer. Ben je op zoek naar een gedragstherapeut voor je hond, dan is Lenie zeker een aanrader.

Azor

Evaluatie training bij Lenie.

De afgelopen tijd heb ik 6 trainingsbijeenkomsten gehad , waarvan een paar in de wei bij Lenie en een paar bij ons thuis en in de directe omgeving.( samen met mijn vriend) Ik vond het oefenen met een speciale lijn ( met “stopje”)  heel fijn omdat daarmee correctie makkelijker is. Wij hebben erg veel gehad aan de tip om vanuit rust te vertrekken voor je de wandeling begint. Eerst alle spanning eruit halen, alvorens te vertrekken. En zo min mogelijk beloningssnoepjes geven, tenzij het echt heel goed is ,wat de hond doet.
Lopen buiten: kort en duidelijk aangeven wat je wilt, met de lijn en stem. Ook bij jezelf de spanning waarnemen en proberen de ademhaling laag te houden (buik), het bewustzijn dat de hond de spanning door de lijn heen voelt. Als ik me daar bewust van ben, kan ik er wat mee doen.
Ik vond het erg goed dat Lenie steeds  weer lette op eventuele opbouwende spanning bij mij en wat dat doet met de hond. Dit bewustzijn werkt door, buiten de trainingen om als ik met Bubu loop.
Het waren gevarieerde lessen: lopen door de woonwijk en omgaan met wat je zoal tegenkomt : Fietsers, bladblazers, wapperende vlaggen, allemaal uitdagingen voor Bubu. En het omgaan met andere honden in een veilige oefensituatie.
Conclusie: fijne lessen van Lenie, waarbij ik me een stukje bewuster geworden ben in de omgang met Bubu en hoe ik mijn eigen angst en dat van hem wat beter onder controle kan houden.

Nogmaals dank voor de fijne lessen, groetjes Gerard en Annet

Bubu

Bono . Dwerg pincher

Onze Bono was een heel onzeker bang en agressief hondje.
Door de training van Lenie hebben we een heel lief en zeker hondje terug gekregen.
Hij heeft nog een lange weg te gaan met veel geduld en veel liefde.
Maar door de training gaat hij het zeker redden.
Bedankt voor alles.


Liefs Rob Wil en Bono ?

Cane Corso Rico

Onze 4 jarige Cane Corso reu Rico was hyper actief, veel springen niet luisteren. Lenie heeft ons daarbij super goed geholpen ze is heel rustig en brengt het heel goed over en neemt alle tijd.

Rico is in 5 lessen een hele andere rustige hond geworden en wij hebben een heleboel geleerd om daar mee om te gaan. Het is zeker een aanrader. Nogmaals bedankt.

Rico


Jackson de Border collie


Doordat ik heel onzeker was met het uitlaten van de honden en vooral met Jackson die heel erg uitviel en blafte naar andere honden, en mijn honden al een aantal keer door andere honden zijn aangevallen, ben ik op zoek gegaan naar iemand die mij zou kunnen helpen. Naar een hondenschool was op dit moment nog geen optie. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij Lenie. Ik heb door de kalme en consequente begeleiding weer het vertrouwen terug gekregen om mijzelf uit te dagen en om met Jackson aan de slag te gaan. Ben er nog niet maar heb nu een basis waarop ik verder kan en heb me inmiddels al wel ingeschreven bij een hondenschool voor een cursus behendigheid. Dit was mijn doel.

Jolanda.

Jackson

Alaskan Malamutes Smokey en Lakota

EEN HARTELIJKE EN DANKBARE AANBEVELING VAN HONDENGEDRAGSTHERAPEUT

LENIE HENRION!

6/11/2019

Marijke Kelley, Ter Apel.

In 2018 zijn mijn echtgenoot en ik teruggekeerd naar Nederland uit Colorado, met onze Alaskan Malamutes, Smokey en Lakota. Het was een hele reis en een enorme overgang voor onze honden, want in Colorado waren ze gewend geweest aan veel ruimte en heel weinig buren. Alaskan Malamutes zijn heel lief, intelligent, niet-agressief en uitermate trouw aan hun baasjes. Aangezien de Alaskan Malamutes als slede (werk) honden door de Eskimo’s werden gebruikt hebben ze een hoge mate van eigenzinnigheid en vindingrijkheid ontwikkeld in hun DNA en dat maakte het extra moeilijk voor Smokey en Lakota om in het dichtbevolkte Nederland aan de interactie met heel veel nieuwe mensen te wennen. Nadat mijn echtgenoot ziek was geworden en langdurige thuiszorg nodig was, begon met name Lakota angstig gedrag te vertonen. Ik riep de hulp in van Lenie Henrion. Dit was voor Lenie de eerste keer dat ze met dit hondenras ging werken. Met heel veel geduld, liefde, doorzettingsvermogen en vakkundigheid heeft Lenie het vertrouwen van Smokey en Lakota weten te  winnen en het pad geëffend om hen socialer gedrag te leren. Ik ben haar uitermate dankbaar.

Smokey en Lakota

Leonberger

De lessen bij Lenie Henrion

Mijn Leonberger is, in tegenstelling tot de drie vorige, temperamentvol. Dat betekent dat hij graag het avontuur aangaat, zoals tussen schapen springen en ze opjagen.  Hij springt rustig over een hoog hek en is slechts met moeite terug te roepen. Het is twee keer gebeurd dat ik in het bos aan het wandelen was en hij liep zó de weg over om in een schapenwei de schapen uiteen te drijven. Ik voelde me niet meer vertrouwd met onze hond.

Bij Lenie heb ik geleerd weer de leiding over de hond te nemen. Ook leerde ik hoe ik hem kan corrigeren en niet in paniek te raken. Veel tips die ik van Lenie kreeg heb ik doorgevoerd en soms lijkt het een voorbeeld hond!

Lenie straalt rust uit, ze weet heel goed hoe met de hond om te gaan, streng, maar met respect en liefdevol. Ze kijkt en luistert goed naar jou als leerling en geeft advies. En als het je even te lastig wordt, neemt ze het even over. Heerlijk.

Het was leuk werken in een prachtig landelijke omgeving bij de lieve schapen.

Bedankt Lenie

Loebas

Bram de australian shepherd

Bram is een Aussie van inmiddels 5 jaar, ik heb hem over genomen toen hij 4 was, en man wat een hand vol!

Na een tijd van aan elkaar wennen, vond ik het tijd om met Bram aan de slag te gaan, en heb ik een paar dagen het huisje geboekt bij Lenie. De eerste dag hebben we Bram 2x bij de schapen gehad, en op de volgende dag 3x. De eerste paar keer hebben we Bram met de muilkorf laten werken, het moet voor de schapen óók  leuk blijven. Maar daarna mocht de korf wel af. Dat vond ik zelf vreselijk spannend, maar Lenie had er vertrouwen in ? Op de derde dag hebben we al op het grote veld gelopen met een groepje schapen. Dat had ik niet gedacht! 

Al met al de 3 dagen goed benut en met een goed gevoel afgesloten. We komen zeker nog terug ?

Bram

Rottweiler/Benner Sennen mix pup

Shiba was als een puppy een pittige tante, veel bijten en heel druk. Werd echt bang voor haar, maar dankzij jou kwam mijn geloof in Shiba weer terug en heb mijn angst overwonnen. Na de tips voor als ze weer wilde bijten. Ook de Bench training had ze na 1 keer al door. Zal zeker iedereen jou aanraden als ze er niet uitkomen met hun pup. Je bent heel rustig, geduldig en vertrouwd naar de hond toe. En je merkt dat dat heel belangrijk is voor de pup. Bedankt voor alle goeie tips waar ik zeker mee verder ga in het trainen van Shiba.

Border Collie

Doordat onze hond een border collie af en toe nipte bij vreemden was dat dan ook het probleem. Nadat Lenie thuis bij ons is geweest voor de intake besloten we een keer bij haar langs te gaan. Lenie is een directe en rustige en duidelijke vrouw. Erg plezierig! Onze hond mocht bij de schapen van Lenie waar ze de hond zekerder van zichzelf maakte.

Lenie liet ons inzien en beter begrijpen waar dit nip gedrag van de hond nu wegkwam. Na 2 keer contact te hebben gehad en wat mailcontact hebben we een hele andere border collie terug …ze liet ons inzien dat onze hond meer rustmomenten moest hebben ..vaker af liggen en gaf ons ideeën voor wat spelletjes en dingen hoe we commando’s misschien beter iets anders kunnen doen. Hiermee zijn we dan ook hard aan de gang gegaan en zijn erg blij dat we meteen contact met Lenie gezocht hebben. Tot dusver heeft onze lieve hond nog geen nip gedrag weer vertoont!! Wij kunnen iedereen dan ook zeker Lenie aanbevelen !!

Groetjes Fam D.

Hollandse herder in training bij de schapen

Mijn naam is Jannie de Klein. Mijn Hollandse herder Aldo had een schaap gebeten in de wei. Ik vertelde dat in de les bij de hondenschool. Daar kreeg ik van een medecursist het adres van Lenie, die niet alleen lesgeeft in schapendrijven/hoeden, maar ook gedragstherapeute is.  Zowel ik als Aldo hadden behoefte aan therapie. Ik was het vertrouwen in mijn hond kwijt, had er slapeloze nachten van.

Tijdens het intakegesprek heb ik eerlijk verteld waarvoor ik kwam en wat de achtergrond van Aldo was.

Gelukkig zag Lenie wel mogelijkheden om ons op een ander spoor te brengen.

Het begin was moeilijk. Ik had nog nooit tussen schapen gestaan, wist van niets.

Door de rust die Lenie zelf uitstraalt en steeds benadrukt in mijn gedrag naar Aldo, is het ons gelukt om met Aldo aan het werk te kunnen gaan met de schapen.

Ik ben super trots, enthousiast en hoop nog veel te leren.

Roedel van 10 honden

Na een stevig gevecht in onze roedel zaten wij met de handen in het haar. We hebben Lenie om hulp gevraagd. Lenie kwam onmiddellijk en heeft de groep geobserveerd. Ze gaf een paar waardevolle adviezen en de rust keerde snel terug. Lenie is deskundig en ziet snel waar de schoen wringt. Ze heeft oog voor hond én baasje. Ze stelde ons gerust en vertelde ook wat we wel goed deden. Mochten we ooit weer hulp kunnen gebruiken dan zal ik haar zeker bellen. We kunnen haar van harte aanbevelen.’

Heidi Jansen, Stichting Erve Knots


Sada de Boxer

Afgelopen week voor de (voorlopig) laatste keer met Sada en Lenie Henrion Verpoorten Tieleman getraind om Sada van haar baknijd af te krijgen.

Na 2 keer een dik half uur oefenen, waarbij Sada netjes moest zitten en ik brokjes in haar bak moest doen en Sada pas op commando de brokjes mocht pakken, kan ik zeggen dat we zeer zeker op de goede weg zitten!

Ook is het tijdens het trainen op een confrontatie uitgelopen tussen die 2, waarbij Sada hulp bij mij zocht haha, maar door de deskundigheid en rust van Lenie kwamen we erachter dat dat puur de onzekerheid van sada is.

Dus nu goed consequent en duidelijk zijn naar Sada toe!!
Waar Sada eerst behoorlijk agressief werd als we alleen al de brokken in de bench zetten, blijft ze nu op commando zitten tot ik zeg, toe maar….

Zo blij dat we Lenie in de arm hebben genomen, DANKJEWEL!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Chat openen
Scan de code
Hallo 👋
Heeft jouw hond gedragsproblemen? Neem geheel vrijblijvend contact op.