Recensies

Bram de australian shepherd

Bram is een Aussie van inmiddels 5 jaar, ik heb hem over genomen toen hij 4 was, en man wat een hand vol!

Na een tijd van aan elkaar wennen, vond ik het tijd om met Bram aan de slag te gaan, en heb ik een paar dagen het huisje geboekt bij Lenie. De eerste dag hebben we Bram 2x bij de schapen gehad, en op de volgende dag 3x. De eerste paar keer hebben we Bram met de muilkorf laten werken, het moet voor de schapen óók  leuk blijven. Maar daarna mocht de korf wel af. Dat vond ik zelf vreselijk spannend, maar Lenie had er vertrouwen in 😊 Op de derde dag hebben we al op het grote veld gelopen met een groepje schapen. Dat had ik niet gedacht! 

Al met al de 3 dagen goed benut en met een goed gevoel afgesloten. We komen zeker nog terug 😊

Bram

Rottweiler/Benner Sennen mix pup

Shiba was als een puppy een pittige tante, veel bijten en heel druk. Werd echt bang voor haar, maar dankzij jou kwam mijn geloof in Shiba weer terug en heb mijn angst overwonnen. Na de tips voor als ze weer wilde bijten. Ook de Bench training had ze na 1 keer al door. Zal zeker iedereen jou aanraden als ze er niet uitkomen met hun pup. Je bent heel rustig, geduldig en vertrouwd naar de hond toe. En je merkt dat dat heel belangrijk is voor de pup. Bedankt voor alle goeie tips waar ik zeker mee verder ga in het trainen van Shiba.

Border Collie

Doordat onze hond een border collie af en toe nipte bij vreemden was dat dan ook het probleem. Nadat Lenie thuis bij ons is geweest voor de intake besloten we een keer bij haar langs te gaan. Lenie is een directe en rustige en duidelijke vrouw. Erg plezierig! Onze hond mocht bij de schapen van Lenie waar ze de hond zekerder van zichzelf maakte.

Lenie liet ons inzien en beter begrijpen waar dit nip gedrag van de hond nu wegkwam. Na 2 keer contact te hebben gehad en wat mailcontact hebben we een hele andere border collie terug …ze liet ons inzien dat onze hond meer rustmomenten moest hebben ..vaker af liggen en gaf ons ideeën voor wat spelletjes en dingen hoe we commando’s misschien beter iets anders kunnen doen. Hiermee zijn we dan ook hard aan de gang gegaan en zijn erg blij dat we meteen contact met Lenie gezocht hebben. Tot dusver heeft onze lieve hond nog geen nip gedrag weer vertoont!! Wij kunnen iedereen dan ook zeker Lenie aanbevelen !!

Groetjes Fam D.

Hollandse herder in training bij de schapen

Mijn naam is Jannie de Klein. Mijn Hollandse herder Aldo had een schaap gebeten in de wei. Ik vertelde dat in de les bij de hondenschool. Daar kreeg ik van een medecursist het adres van Lenie, die niet alleen lesgeeft in schapendrijven/hoeden, maar ook gedragstherapeute is.  Zowel ik als Aldo hadden behoefte aan therapie. Ik was het vertrouwen in mijn hond kwijt, had er slapeloze nachten van.

Tijdens het intakegesprek heb ik eerlijk verteld waarvoor ik kwam en wat de achtergrond van Aldo was.

Gelukkig zag Lenie wel mogelijkheden om ons op een ander spoor te brengen.

Het begin was moeilijk. Ik had nog nooit tussen schapen gestaan, wist van niets.

Door de rust die Lenie zelf uitstraalt en steeds benadrukt in mijn gedrag naar Aldo, is het ons gelukt om met Aldo aan het werk te kunnen gaan met de schapen.

Ik ben super trots, enthousiast en hoop nog veel te leren.

Roedel van 10 honden

Na een stevig gevecht in onze roedel zaten wij met de handen in het haar. We hebben Lenie om hulp gevraagd. Lenie kwam onmiddellijk en heeft de groep geobserveerd. Ze gaf een paar waardevolle adviezen en de rust keerde snel terug. Lenie is deskundig en ziet snel waar de schoen wringt. Ze heeft oog voor hond én baasje. Ze stelde ons gerust en vertelde ook wat we wel goed deden. Mochten we ooit weer hulp kunnen gebruiken dan zal ik haar zeker bellen. We kunnen haar van harte aanbevelen.’

Heidi Jansen, Stichting Erve Knots


Sada de Boxer

Afgelopen week voor de (voorlopig) laatste keer met Sada en Lenie Henrion Verpoorten Tieleman getraind om Sada van haar baknijd af te krijgen.

Na 2 keer een dik half uur oefenen, waarbij Sada netjes moest zitten en ik brokjes in haar bak moest doen en Sada pas op commando de brokjes mocht pakken, kan ik zeggen dat we zeer zeker op de goede weg zitten!

Ook is het tijdens het trainen op een confrontatie uitgelopen tussen die 2, waarbij Sada hulp bij mij zocht haha, maar door de deskundigheid en rust van Lenie kwamen we erachter dat dat puur de onzekerheid van sada is.

Dus nu goed consequent en duidelijk zijn naar Sada toe!!
Waar Sada eerst behoorlijk agressief werd als we alleen al de brokken in de bench zetten, blijft ze nu op commando zitten tot ik zeg, toe maar….

Zo blij dat we Lenie in de arm hebben genomen, DANKJEWEL!!