Recensies

Evaluatie training bij Lenie.

De afgelopen tijd heb ik 6 trainingsbijeenkomsten gehad , waarvan een paar in de wei bij Lenie en een paar bij ons thuis en in de directe omgeving.( samen met mijn vriend) Ik vond het oefenen met een speciale lijn ( met “stopje”)  heel fijn omdat daarmee correctie makkelijker is. Wij hebben erg veel gehad aan de tip om vanuit rust te vertrekken voor je de wandeling begint. Eerst alle spanning eruit halen, alvorens te vertrekken. En zo min mogelijk beloningssnoepjes geven, tenzij het echt heel goed is ,wat de hond doet.
Lopen buiten: kort en duidelijk aangeven wat je wilt, met de lijn en stem. Ook bij jezelf de spanning waarnemen en proberen de ademhaling laag te houden (buik), het bewustzijn dat de hond de spanning door de lijn heen voelt. Als ik me daar bewust van ben, kan ik er wat mee doen.
Ik vond het erg goed dat Lenie steeds  weer lette op eventuele opbouwende spanning bij mij en wat dat doet met de hond. Dit bewustzijn werkt door, buiten de trainingen om als ik met Bubu loop.
Het waren gevarieerde lessen: lopen door de woonwijk en omgaan met wat je zoal tegenkomt : Fietsers, bladblazers, wapperende vlaggen, allemaal uitdagingen voor Bubu. En het omgaan met andere honden in een veilige oefensituatie.
Conclusie: fijne lessen van Lenie, waarbij ik me een stukje bewuster geworden ben in de omgang met Bubu en hoe ik mijn eigen angst en dat van hem wat beter onder controle kan houden.

Nogmaals dank voor de fijne lessen, groetjes Gerard en Annet

Bubu

Bono . Dwerg pincher

Onze Bono was een heel onzeker bang en agressief hondje.
Door de training van Lenie hebben we een heel lief en zeker hondje terug gekregen.
Hij heeft nog een lange weg te gaan met veel geduld en veel liefde.
Maar door de training gaat hij het zeker redden.
Bedankt voor alles.


Liefs Rob Wil en Bono 🐶

Cane Corso Rico

Onze 4 jarige Cane Corso reu Rico was hyper actief, veel springen niet luisteren. Lenie heeft ons daarbij super goed geholpen ze is heel rustig en brengt het heel goed over en neemt alle tijd.

Rico is in 5 lessen een hele andere rustige hond geworden en wij hebben een heleboel geleerd om daar mee om te gaan. Het is zeker een aanrader. Nogmaals bedankt.

Rico


Jackson de Border collie


Doordat ik heel onzeker was met het uitlaten van de honden en vooral met Jackson die heel erg uitviel en blafte naar andere honden, en mijn honden al een aantal keer door andere honden zijn aangevallen, ben ik op zoek gegaan naar iemand die mij zou kunnen helpen. Naar een hondenschool was op dit moment nog geen optie. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij Lenie. Ik heb door de kalme en consequente begeleiding weer het vertrouwen terug gekregen om mijzelf uit te dagen en om met Jackson aan de slag te gaan. Ben er nog niet maar heb nu een basis waarop ik verder kan en heb me inmiddels al wel ingeschreven bij een hondenschool voor een cursus behendigheid. Dit was mijn doel.

Jolanda.

Jackson

Alaskan Malamutes Smokey en Lakota

EEN HARTELIJKE EN DANKBARE AANBEVELING VAN HONDENGEDRAGSTHERAPEUT

LENIE HENRION!

6/11/2019

Marijke Kelley, Ter Apel.

In 2018 zijn mijn echtgenoot en ik teruggekeerd naar Nederland uit Colorado, met onze Alaskan Malamutes, Smokey en Lakota. Het was een hele reis en een enorme overgang voor onze honden, want in Colorado waren ze gewend geweest aan veel ruimte en heel weinig buren. Alaskan Malamutes zijn heel lief, intelligent, niet-agressief en uitermate trouw aan hun baasjes. Aangezien de Alaskan Malamutes als slede (werk) honden door de Eskimo’s werden gebruikt hebben ze een hoge mate van eigenzinnigheid en vindingrijkheid ontwikkeld in hun DNA en dat maakte het extra moeilijk voor Smokey en Lakota om in het dichtbevolkte Nederland aan de interactie met heel veel nieuwe mensen te wennen. Nadat mijn echtgenoot ziek was geworden en langdurige thuiszorg nodig was, begon met name Lakota angstig gedrag te vertonen. Ik riep de hulp in van Lenie Henrion. Dit was voor Lenie de eerste keer dat ze met dit hondenras ging werken. Met heel veel geduld, liefde, doorzettingsvermogen en vakkundigheid heeft Lenie het vertrouwen van Smokey en Lakota weten te  winnen en het pad geëffend om hen socialer gedrag te leren. Ik ben haar uitermate dankbaar.

Smokey en Lakota

Leonberger

De lessen bij Lenie Henrion

Mijn Leonberger is, in tegenstelling tot de drie vorige, temperamentvol. Dat betekent dat hij graag het avontuur aangaat, zoals tussen schapen springen en ze opjagen.  Hij springt rustig over een hoog hek en is slechts met moeite terug te roepen. Het is twee keer gebeurd dat ik in het bos aan het wandelen was en hij liep zó de weg over om in een schapenwei de schapen uiteen te drijven. Ik voelde me niet meer vertrouwd met onze hond.

Bij Lenie heb ik geleerd weer de leiding over de hond te nemen. Ook leerde ik hoe ik hem kan corrigeren en niet in paniek te raken. Veel tips die ik van Lenie kreeg heb ik doorgevoerd en soms lijkt het een voorbeeld hond!

Lenie straalt rust uit, ze weet heel goed hoe met de hond om te gaan, streng, maar met respect en liefdevol. Ze kijkt en luistert goed naar jou als leerling en geeft advies. En als het je even te lastig wordt, neemt ze het even over. Heerlijk.

Het was leuk werken in een prachtig landelijke omgeving bij de lieve schapen.

Bedankt Lenie

Loebas

Bram de australian shepherd

Bram is een Aussie van inmiddels 5 jaar, ik heb hem over genomen toen hij 4 was, en man wat een hand vol!

Na een tijd van aan elkaar wennen, vond ik het tijd om met Bram aan de slag te gaan, en heb ik een paar dagen het huisje geboekt bij Lenie. De eerste dag hebben we Bram 2x bij de schapen gehad, en op de volgende dag 3x. De eerste paar keer hebben we Bram met de muilkorf laten werken, het moet voor de schapen óók  leuk blijven. Maar daarna mocht de korf wel af. Dat vond ik zelf vreselijk spannend, maar Lenie had er vertrouwen in 😊 Op de derde dag hebben we al op het grote veld gelopen met een groepje schapen. Dat had ik niet gedacht! 

Al met al de 3 dagen goed benut en met een goed gevoel afgesloten. We komen zeker nog terug 😊

Bram

Rottweiler/Benner Sennen mix pup

Shiba was als een puppy een pittige tante, veel bijten en heel druk. Werd echt bang voor haar, maar dankzij jou kwam mijn geloof in Shiba weer terug en heb mijn angst overwonnen. Na de tips voor als ze weer wilde bijten. Ook de Bench training had ze na 1 keer al door. Zal zeker iedereen jou aanraden als ze er niet uitkomen met hun pup. Je bent heel rustig, geduldig en vertrouwd naar de hond toe. En je merkt dat dat heel belangrijk is voor de pup. Bedankt voor alle goeie tips waar ik zeker mee verder ga in het trainen van Shiba.

Border Collie

Doordat onze hond een border collie af en toe nipte bij vreemden was dat dan ook het probleem. Nadat Lenie thuis bij ons is geweest voor de intake besloten we een keer bij haar langs te gaan. Lenie is een directe en rustige en duidelijke vrouw. Erg plezierig! Onze hond mocht bij de schapen van Lenie waar ze de hond zekerder van zichzelf maakte.

Lenie liet ons inzien en beter begrijpen waar dit nip gedrag van de hond nu wegkwam. Na 2 keer contact te hebben gehad en wat mailcontact hebben we een hele andere border collie terug …ze liet ons inzien dat onze hond meer rustmomenten moest hebben ..vaker af liggen en gaf ons ideeën voor wat spelletjes en dingen hoe we commando’s misschien beter iets anders kunnen doen. Hiermee zijn we dan ook hard aan de gang gegaan en zijn erg blij dat we meteen contact met Lenie gezocht hebben. Tot dusver heeft onze lieve hond nog geen nip gedrag weer vertoont!! Wij kunnen iedereen dan ook zeker Lenie aanbevelen !!

Groetjes Fam D.

Hollandse herder in training bij de schapen

Mijn naam is Jannie de Klein. Mijn Hollandse herder Aldo had een schaap gebeten in de wei. Ik vertelde dat in de les bij de hondenschool. Daar kreeg ik van een medecursist het adres van Lenie, die niet alleen lesgeeft in schapendrijven/hoeden, maar ook gedragstherapeute is.  Zowel ik als Aldo hadden behoefte aan therapie. Ik was het vertrouwen in mijn hond kwijt, had er slapeloze nachten van.

Tijdens het intakegesprek heb ik eerlijk verteld waarvoor ik kwam en wat de achtergrond van Aldo was.

Gelukkig zag Lenie wel mogelijkheden om ons op een ander spoor te brengen.

Het begin was moeilijk. Ik had nog nooit tussen schapen gestaan, wist van niets.

Door de rust die Lenie zelf uitstraalt en steeds benadrukt in mijn gedrag naar Aldo, is het ons gelukt om met Aldo aan het werk te kunnen gaan met de schapen.

Ik ben super trots, enthousiast en hoop nog veel te leren.

Roedel van 10 honden

Na een stevig gevecht in onze roedel zaten wij met de handen in het haar. We hebben Lenie om hulp gevraagd. Lenie kwam onmiddellijk en heeft de groep geobserveerd. Ze gaf een paar waardevolle adviezen en de rust keerde snel terug. Lenie is deskundig en ziet snel waar de schoen wringt. Ze heeft oog voor hond én baasje. Ze stelde ons gerust en vertelde ook wat we wel goed deden. Mochten we ooit weer hulp kunnen gebruiken dan zal ik haar zeker bellen. We kunnen haar van harte aanbevelen.’

Heidi Jansen, Stichting Erve Knots


Sada de Boxer

Afgelopen week voor de (voorlopig) laatste keer met Sada en Lenie Henrion Verpoorten Tieleman getraind om Sada van haar baknijd af te krijgen.

Na 2 keer een dik half uur oefenen, waarbij Sada netjes moest zitten en ik brokjes in haar bak moest doen en Sada pas op commando de brokjes mocht pakken, kan ik zeggen dat we zeer zeker op de goede weg zitten!

Ook is het tijdens het trainen op een confrontatie uitgelopen tussen die 2, waarbij Sada hulp bij mij zocht haha, maar door de deskundigheid en rust van Lenie kwamen we erachter dat dat puur de onzekerheid van sada is.

Dus nu goed consequent en duidelijk zijn naar Sada toe!!
Waar Sada eerst behoorlijk agressief werd als we alleen al de brokken in de bench zetten, blijft ze nu op commando zitten tot ik zeg, toe maar….

Zo blij dat we Lenie in de arm hebben genomen, DANKJEWEL!!