Aanbevolen door dierenartsen

Over mij

Mijn naam is Lenie Henrion Verpoorten – Tieleman en net voor wij vanuit Zuid Holland verhuisd zijn naar Drenthe hebben we onze 1ste hond gekregen. Een Australische herder, geen bewuste keuze voor het ras, maar past precies bij mij.

Bij mijn ouders thuis hadden we een cocker spaniël, maar toen hoorde je nog niet over een puppy cursus of hondenschool . De hond was er, daar ging je mee wandelen en meer niet.

Maar nu de eerste eigen hond, Pronto. Naar puppy cursus, ik had het idee dat zij zich verveelde, Zij leerde snel en dan maar wachten tot de volgende opdracht. Na 1,5 jaar een tweede hond, Dingo, erbij. Met de vorige puppy cursus nog in het geheugen dacht ik dat dat niet nodig was. Toch wel een vergissing.

Wat ik wel met de honden deed was schapendrijven. Zelf een aantal schapen en trainen. Met Pronto en Dingo trials gelopen (met schapen, eenden en koeien) en titels behaald.

Met Pronto hebben we een nestje gehad waarvan we 2 pups hebben aangehouden Mellan en Keena.

Met deze twee wel weer een puppy cursus gevolgd en de daarop volgende cursussen . In die tijd werd er op de hondenschool ook agility (behendigheid) gegeven. Dat leek mij wel wat. Met Mellan en Keena ben ik begonnen wedstrijden te lopen. Ook het schapendrijven ben ik blijven doen.

Met Keena ook een nestje gehad waar we weer 2 pups van hebben aangehouden, Brann en Nara. In die tijd hebben we, helaas veel te vroeg, afscheid moeten nemen van Pronto.

Ook met deze 2 pups de cursussen gevolgd, zowel agility als schapendrijven.
Dus uiteindelijk 5 honden, dacht dat ik voldoende aanbood zodat ze vredelievend als een roedel de dag doorbrachten. Niets is minder waar, kreeg problemen tussen de reuen. Het tegelijk uitlaten ging eigenlijk ook niet meer, doordat ze uitvielen naar andere honden. Maar de optie om ze in 2 groepen uit te laten was er voor mij niet . Het plezier was ver te zoeken, tot ik op het punt kwam dat het zo niet verder kon.

Eddy van Hond weer in Balans heeft me wakker geschud en na een vrij korte periode loop ik weer met veel plezier met mijn 5 honden.

Scroll naar boven
Chat openen
Scan de code
Hallo 👋
Heeft jouw hond gedragsproblemen? Neem geheel vrijblijvend contact op.