HWIB Keurmerk

Mijn opleiding tot hondengedragsdeskundige heb ik bij Eddy van hond weer in balans gedaan. Hij heeft me heel veel geleerd over het gedrag van honden, maar ook vooral over de invloed die je zelf uitoefent op het gedrag van je hond en hoe ik andere mensen kan coachen om hier gebruik van te maken. Hij heeft me verschillende oefeningen laten doen en steeds moest ik zelf nadenken over verschillende oplossingen zodat ik zelf ook goed kon zien wat wel werkt of wat juist niet.

Het HWIB keurmerk staat garant voor service en kwaliteit. De service staat voorop en er wordt voor de volle 100% gewerkt aan een oplossing voor het probleemgedrag waar mensen tegenaan lopen. Niet iedere hondengedragsdeskundige kan zich aansluiten bij het HWIB keurmerk. Vooraf vindt er een strenge selectieprocedure plaats. Hierbij wordt onder andere gekeken naar: opleiding/diploma’s/certificaten? Ben je geschikt als individu? Werk je servicegericht naar zowel mens als hond? Maar ook wordt er meegekeken met consulten/trajecten (gepland maar ook onverwachts). Ook moet je bereid zijn iedere maand bijscholing te volgen in het helpen van mens en hond.

Hondengedragsdeskundigen die bij het HWIB keurmerk aangesloten zijn staan open voor verschillende opvoedmethodes, mits deze hun werking hebben bewezen in combinatie met de betreffende hondengedragsdeskundige. We denken dus niet in hokjes, maar willen daadwerkelijke resultaten. Zo weten we zeker dat klanten daadwerkelijk goed geholpen worden als ze naar een hondengedragsdeskundige gaan die het HWIB keurmerk draagt.

Mocht het zo zijn dat ik er zelf onverhoopt niet uit kom, kan ik dus ook altijd contact opnemen met één van de collega’s. Samen weten we meer dan alleen.