Hondengedragstherapie

Hondengedragstherapie kan nodig zijn als u hond gedragsproblemen vertoont.
Problemen als:

 • Het trekken en/of uitvallen aan de lijn
 • Agressief naar andere honden of personen
 • Angstig gedrag
 • Najagen van fietsers, auto’s e.d.
 • Buitensporig blaffen
 • Het kapot maken van spullen thuis
 • Te veel om allemaal op te noemen.

Tijdens het vrijblijvende intakegesprek (dat bij u thuis plaats vindt), kunt u aangeven wat de problemen zijn en eventueel de achterliggende gebeurtenissen die dit veroorzaakt zouden kunnen hebben.
Ik zal kennis maken met uw hond en al een eerste indruk krijgen van hoe u samen bent met de hond.

Zo kan ik u een voorstel doen van de investering in een traject. Daarna kunnen we aan de slag en de basis gaan leggen voor een stabiel en rustig gedrag.

Door u aanwijzingen te geven en u bewust te laten worden hoe uw eigen gedrag invloed heeft op de hond zal zeker de band en het plezier hersteld worden.

In de trajecten kan ik gebruik maken van mijn schapen. Bij bepaalde rasgroepen zoals bijv. herdershonden en veedrijvers kunnen we de honden laten werken, bij andere rasgroepen kunnen we de schapen inzetten voor extra afleiding. In ieder geval zal de samenwerking van u en uw hond zeker op de proef gesteld worden.

Ook kan ik in een traject gebruik maken van behendigheid (agility). Door samen bezig te zijn met uw hond versterkt de onderlinge band.

Een 1 op 1 coaching traject leent zich hier het beste voor, de invulling van het traject wordt bepaalt met in acht name van alle factoren zoals rastype, leeftijd van de hond en natuurlijk uw wensen.

Niet alleen voor een gedragsprobleem is het 1 op 1 traject een uitkomst, er zijn ook diverse andere redenen te bedenken om te kiezen voor een 1 op 1 coaching traject.

Denk aan een komend examen zoals bijv. Gedrag en gehoorzaamheid, sociale huishond enz.
De trainingen gebeuren in groepslessen bij u op de hondenschool. Stel dat u over bepaalde onderdelen niet helemaal gerust bent en u zou daar graag wat meer aandacht aan besteden. Als die mogelijkheid er is bij u op de hondenschool is dat natuurlijk ideaal, maar vaak is die tijd en of mogelijkheid er niet.

U traint op een andere plaats dan waar het examen plaats vindt. Sommige honden hebben daar best wel moeite mee, wat je traint op de hondenschool en je vraagt dit op een andere locatie begrijpen ze ineens niet meer wat je bedoelt?  Komt u dit bekend voor?

U zou zo graag met de hond behendigheid ( agility ) gaan doen maar de hond reageert op andere honden door wat voor reden dan ook. Zo kan dit ook 1 op 1 worden aangeleerd. De hond hoeft zich nu nog alleen maar te focussen op het spelletje zonder al die andere honden in de gaten te houden. In de loop van de trainingen kunnen we 1 van mijn honden erbij laten komen. Het spelletje is dan al zo leuk dat het niet meer zo erg is dat er een andere hond aanwezig is. Zo kunnen we dit opbouwen en kunt u desgewenst naar een hondenschool voor verdere trainingen.

De voordelen van een 1 op 1 coaching t.o.v. groepslessen zijn:

 • Volle 100% aandacht van de coach
 • Geen afleiding voor de hond, zoals een bijv. een andere hond.
 • De coaching is helemaal gericht op uw probleem/wensen, op maat gemaakte aanpak: geen verloren tijd.
 • Flexibiliteit, in overleg kunnen de lessen op ieder moment van de week worden ingepland.
 • De coaching kan op neutraal gebied plaats vinden maar ook precies op die plaatsen waar het probleem zich voordoet.

In een 1 op 1 coaching sessie krijgt u het hele uur de volle 100% aandacht. In een groepsles van 1 uur met 6 personen krijgt u eigenlijk maar 10 minuten persoonlijke aandacht.
Zo kunnen we inspelen op wat er op dat moment gebeurt. Er wordt van tevoren wel een plan van aanpak gemaakt, maar we kunnen dit te allen tijde aanpassen aan het moment.

Er zijn geen andere mensen en/of honden aanwezig, zodat er minimale afleiding is. Dit kan in de loop van het traject langzaamaan opgebouwd worden naar het zelf opzoeken van afleiding, maar we hebben dit helemaal zelf in de hand.

Doordat we de volle sessie alleen gefocust zijn op uw probleem/training kunnen we deze zo indelen dat het helemaal op maat is zodat er geen tijd verloren gaat met het wachten op een ander.

Bent u geïnspireerd geraakt en denkt u, ja ik zou dat nu best kunnen gebruiken?  Die aandacht even voor mij alleen even uitproberen op een andere locatie! Of een andere reden die ik helemaal niet heb genoemd, maakt niet uit.

Neem contact op met mij en vraag of, datgene waar u mee worstelt, een van de mogelijkheden is voor een 1 op 1 coaching/training.

Ik denk het wel.